Lefkoşa Tüp Bebek Merkezi

Kıbrısta Tüp Bebek Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

EMBRİYO DONDURMA İŞLEMİ NEDİR?
Laboratuarda kadından alınan yumurtalarda tüp bebek yöntemi ile elde edilen fazla sayıda embryo varsa dondurularak daha sonra transfer edilebilmektedir.
Bu şekilde, önceki uygulamada gebelik elde edilmemişse bir sonraki uygulamanın güçlüğü ve maliyeti azalmaktadır.
KİMLER TÜP BEBEK YAPTIRABİLİR?

Yumurtalıklardan atılan yumurta normalde tüplerde döllenir ve döllenmiş yumurta rahim içerisine yaklaşık 1 hafta süresinde gelir. Bu döllenme devresi vucut dışında yapıldığı zaman buna (In vitro fertilization) vucut dışı döllenme, halk arasında bilinen adıyla  TÜP BEBEK diyoruz.

Tüp Bebek yaptırma nedenleri;
Tüplerin tıkanıklığı,

Erkek sperm sayısının azlığı veya kalitesinin kötü olması. Bu işlemde gereken sperm miktarı doğal yoldan gebe kalmaya yeten sperm miktarından çok daha azdır.

Erkekte meni de hiç sperm olmadığı durumlar. Erkeğin testisinden (yumurtalık) alınan parçada bulunan spermin yumurta içine enjeksiyonu ile gebelik elde edilebilinir.

Immunolojik sorunlar

Direkt olarak tüp bebek tedavisi gerektirmese de uzun süreli diğer infertilite tedavilerinden (Suni dölleme, yumurtlama ilaçlar v.s.) sonuç alınmamış ise tüp bebek tedavisi denenebilir.

MENAPOZDAYIM, ÇOCUK SAHİBİ OLABİLİRMİYİM?
Sağlıklı bir rahme sahip olan her kadın çocuk sahibi olabilir. Menopozdan dolayı artık kendi yumurtalarınız ile çocuk sahibi olamasanız bile yumurta donasyonu tedavisiyle gebe kalıp çocuğunuzu kucağınıza alabilirsiniz.
ŞEHİR DIŞINDAN TAKİBİMİZİ YAPTIRMAMIZ MÜMKÜNMÜ?
Bulunduğunuz şehirdeki kadın doğum uzmanı ile aramızda iletişim problemi olmadığı sürece bu mümkündür. Pek çok şehirde bir çok arkadaşımız çalışmakta olup, size yakın bir arkadaşımıza muayene olmanız için yönlendirebilmekteyiz.
YUMURTA TOPLAMA (OPU) AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR?
Yumurta toplama, çok ağrılı olmayan bir işlemdir. Damar yoluyla kullanılan sakinleştirici ve ağrı kesici ilaçlarla işlem rahatça yapılabilir. Nadiren daha derin anestezi gerekebilir.
EŞİMDE HİÇ SPERM YOK, ÇOCUK SAHİBİ OLABİLİRMİYİZ?
Meni içinde sperm hücresi gözlenmeyen baba adaylarında Mikro TESE, TESE ve TESA operasyonları ile testis dokusundan alınan örnek içinde sperm hücresi bulunabilinir. 
PGT Yöntemi (İmplantasyon Öncesi Genetik Tanı) Nedir?
Tüp bebek tedavisinde embriyodan bir veya iki hücre alınması ve bu hücrelerde özel genetik analizler uygulanarak genetik olarak sağlıklı embriyoların seçilmesi ve ana rahmine transfer edilmesi işlemidir.
PGT Yönteminde genetik hastalıkların dışında, cinsiyet belirleme (kız isteyene kız bebek, erkek isteyene erkek bebek) uygulaması da yapılmaktadır.